En strumpa för varje IQ

juni 11, 2008 14:43 by malic

Vad är intelligens och går den att mäta? En riktig knivig fråga. För att besvara den blir man besvara en mycket tyngre fråga: Vad är liv? Är artificiell intelligens riktig intelligens överhuvudtaget? Dagens IQ mätningar tar inte hänsyn till artistisk begåvning.  Social kompetens då? Är ett flummigt uttryck som man använder för att motivera varför vi anställer någon? Hur mäter man mänsklighet och humanism? Rättvisa? På hur många sätt kan man använda en strumpa? En seriemördare i Hong Kong rånar kvinnor och stryper dem med en strumpa.  På andra sidan jorden har en annan människa en strumpa med massa sensorer på huvudet och använder detta för att styra rullstolen och skriva på datorn med ren tankekraft. När blir dagens IQ mätningar ointressanta?  Jag hoppas att någon ansvarig på ett bemanningsföretag sätter sig och tar en funderare. Någon gång i sitt liv. En gång i mitt liv la jag nästan en timme på att utföra vissa datortester hos ett bemanningsföretag. Datorn hängde sig mitt i processen och en hel del av testet fick ”svar A” oavsett vad jag klickade på. Sedan kommer en ansvarig person och säger att jag inte behöver oroa mig: "Dessa tester är inte så viktiga”. Vad kul, jag sitter här som en idiot i 45 minuter p.g.a. något ni inte bryr er om? Dags för en strumpa a la Hong Kong...


Be the first to rate this post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Comments

juni 12. 2008 08:48

Gott i alla fall att det manliga fenomenet IQ äntligen har fått något kvinnligt för du menar väl DAMSTRUMPOR..?

Riddaren jag

Comments are closed