Kronofogden & etik

juni 26, 2008 14:12 by Riddaren JAG

Jag ber om ursäkt för att jag glömde nämna inkassobolagens övergrepp o alla utslagna fattiglappar i vårt avlånga land. Fattiglapparna är jävligt många o i tjugohundratalets ”utvecklade välfärdsland” Sverige blir de dessvärre inte färre men vet för fan alla partianhängare av det ena eller det andra att utslagningen & hänsynslösheten INTE började när Alliansen fick makten. Men visst fan vore det för jävligt för våra arvtagare oavsett om vi är vänster eller höger om det i framtidens historieböcker står skrivet att, den ena sidan brydde sig om människorna som bodde i Sverige men den andra gav fullständigt fan i människorna o skapade mänsklig fattigdom, hat o förtryck… Vi ska ta mig fan bry oss om människor oavsett vilken jävla sida vi röstar på! Idag har inkassobolagens möjligheter att driva in skulder utvidgats men många av dom bryr sig inte ett jävla skit om lagar & paragrafer o det bevisar dom genom att ständigt trycka på o pressa skuldsatta till att betala skulder som dom inte ens har laglig rätt att driva in!

Dessvärre har den svenska Kronofogdemyndigheten också fått utökad rätt att driva in skulder o idag får dom t o m räkna barnbidrag som inkomst o då kan dom driva in ännu mer pengar från någon stackare som redan har svårt att få vardagen att gå ihop… Pierre Abelard som levde i 1100-talets Paris borde ha avlivat arvsynden för tid o evighet för han sa ungefär att ”Barn kan inte ha för avsikt att synda o därför kan dom inte bära synd” men ändå får kronofogden i 2000-talets Sverige driva in barnens pengar för att deras föräldrar har skuld! Visst fan är det sjukt! En gång sa en förtvivlad fattiglapp till mig att: ”Om dom fick prygla oss så skulle dom göra det också”! Jag tror att han har rätt för vilket land som har dödsstraff saknar bödel? I verklighetens Sverige, enligt en undersökning av Sifo år 2002 svarar nästan hälften, 41%, av de svenska ungdomarna mellan 15-29 år ”ja” på frågan om dödsstraff. Hur svårt är det att prygla någon om det stämmer?


Currently rated 4.3 by 4 people

  • Currently 4,25/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Comments

juni 26. 2008 14:37

Det var ett riktigt vackert inlägg även om dess skönhet upprör känslorna. Det behövs. Att ha att göra med Kronofogden är väl inget trevligt som alla vet. Men jag undrar hur pass okänsliga människorna måste vara för att kunna jobba med att vräka ut barnfamiljer? Kanske så här: "Visst är inte det barnens fel... Och vi har ett rent samvete för att vi inte kan göra något. Vi följer lagen"

Malic

juni 26. 2008 19:11

Ja, o minns informatören från kronofogden när hon glatt berättade hur stolta dom är därför att varje dag tjänar dom in sin egen lön o mer därtill. Hon skänkte inte en tanke åt dem vars liv blir förstört för dom har ju lagen, makten, gud & härligheten på sin sida. Så visst kan dom lugnt se folk i ögonen o säga "Jag förstår, men vi har uttryckliga order att vi får inte ta sociala hänsyn"... O ingen, absolut ingen bär ansvar för att folk lider o i värsta fall dör i onödan därute...

Riddaren JAG

Comments are closed