Mentorskap & Chefsutveckling

juli 4, 2008 09:20 by malic

Vad är mentorskap egentligen? "En mentor är flummig och onödig, han säljer tjafs som ingen behöver". Personen bakom det förra utlandet kunde ha varit vem som helst. De flesta av oss vet inte bättre och vi bryr oss inte heller. Det går inte en dag utan att felaktiga beslut fattas och att vi får uppleva de negativa konsekvenserna av felaktiga beslut som någon fattade. Ledarskap bör inte handla om ”psykopater som går på Rohypnol” (som Riddaren jag skulle uttrycka sig). Jag erkänner dock att mindre känsliga personer sitter på de ledande positionerna just på grund av sin brist på empati. ”De kan fatta tuffa beslut” är vad jag ofta får höra. Jasså, peka på ett problem så ska jag peka på en ansvarig ledare, säger jag. Att kunna gå över lik löser sällan problem. För visst är det så, med makten följer ansvaret, men om vi saknar en kultur av ansvarsutkrävande går det bra med makt utan ansvar. Och det är ett verkligt problem på alla nivåer i hela samhället.

En mentor kommer i bilden

En mentor styr den mentala fokusen genom att formulera frågeställningar med avsikten att gynna adeptens personliga utveckling. Idag lever vi med myten om att ledarna inte behöver ledas, eller bättre sagt handledas. En ledare ska kunna allt och därför ska vi inte förvånas att så många anställer en sådan som verkligen tror att han/hon kan allt. Mentorskap kan naturligtvist handla om chefsutveckling! En mentor är en person som har för roll att ställa frågor och inte förespråka sanningar för adepten. Även om syftet med mentorskap är ett annat så är det oundvikligt att mentorn utvecklas själv. Adepten kommer själv till sin personliga sanning genom att reflektera och svara på frågeställningar. Det är inte ovanligt att människor inom näringslivet och inom politiken fattar beslut som är fel. Jag är övertygad om att antalet fel som man har ångrat och erkänt för sig själv skulle minska drastiskt med hjälp av professionellt mentorskap. Med professionellt mentorskap menar jag inte en mer erfaren politiker som lär den mindre erfarna hur man ska bli en bättre löftgivare. Jag tänker snarare att en mentor hjälper sin adept att bli ärigare mot andra genom att vara ärligare mot sig själv.


Currently rated 3.0 by 2 people

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Comments

juli 4. 2008 11:13

Bra Malic, visst är det självklart & busenkelt om man tänker lite men lik förbannat vill många panga på, brumma o köra över o så inbillar dom sig att dom visar sin stora jävla potenta kompetens… Men det enda pangapåbrummaköraöversnubbarna visar är sin impotenta jävla inkompetens… Dä ä la för fan inte krig, eller… Så varför uppföra sig som om vi lever mitt i slaget om Stalingrad..?

Riddaren JAG

Comments are closed