Rättlös på grund av FRA

juli 15, 2008 08:31 by malic

På begäran av sina finska kunder flyttade Telia de finska servrarna från svensk mark. Men Telia glömde att ta med sig svenskarna. Som svensk blir man rättlös tack vare FRA lagen. Nu när de svenska politikerna slår fast att vi inte är Européer så skyddas vi inte av den Europakonventionen som ger rätt till rättslig prövning och skadestånd om man blivit avlyssnad felaktigt.

Som väntat så har inte Roger Tiefensee svarat på mejlet och mina frågor om vad som gör honom kvalificerad att avgöra om det är möjligt att urskilja mellan svensk Internettrafik och den utländska. Att okunniga människor har makten att besluta om frågor som de inte begriper är varken nytt eller okänt problem i ett demokratiskt samhälle. Det fina med demokratin är att människor har möjligheter att vara och påverka. Igår såg jag på SVT några patetiska politiker som försvarade sin likgiltighet. Dessa personer hävdade att de var kritiska mot FRA lagen. Ironin fick sitt i och med att det hade räckt med deras röster för att fälla FRA lagen. Men vem biter handen som matar en? Statsminister Fredrik Reinfeldt ser ingen anledning till oro samtidigt som den svenska konkurrenskraften på IT marknaden står decimerad. Den Norska IT branschens organisation IKT varnar för datalagring i Sverige. Google är på väg att avveckla i Sverige och jobben hotas av att allt fler utländska företag tvekar eller avstår från att etableras i Sverige.


Currently rated 3.0 by 1 people

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tags: fra
Categories:
Actions: E-mail | Permalink | Comments (1) | Comment RSSRSS comment feed

Comments

juli 15. 2008 16:58

Jag såg också de förvirrade stackarna i SVT o egentligen var det jävligt tragiskt. Fan också att vi har politiker som inte vågar stå upp o ha en åsikt o fan också att andra beter sig som ungar i trotsåldern o vägrar ändra sig fastän dom för länge sen borde ha insett att dom är ute på jävligt svag is…

När det gäller att få svar från politiker som är etablerade på riksnivå så har jag enbart negativa erfarenheter för jag började skriva o ställa frågor till framför allt olika socialdemokratiska ministrar hösten 2003 o höll på med det i mer än tre år utan att få ett enda svar… När man skriker av förtvivlan o möts av tystnad så suger det så ini helv o sen blev jag också tyst…

Därför tycker jag att vi iaf ska ge vår vän Roger o moderaternas Göran Pettersson en uppmuntrande klapp på axeln för att de åtminstone skickade ut ett autosvar på min protest. Tänk på att alla andra som röstade för FRA lagen också fick min protest utan att ens göra det lilla.

Riddaren JAG

Comments are closed