Snabb o pålitlig information & kommunikation?

oktober 3, 2008 04:21 by Riddaren JAG

Ja, Tor måste blixtra eller göra nånting långt borta för han varken blixtrar eller dånar här hos mig... Sitter o försöker titta på tv o skriva ruskprickmejl till diverse medborgare i Sveriges avlånglägsna land men så slocknar datorn o då måste jag börja om från början. Men jag är lika glad över det som över min hypersnabbt uppstartande bredbandstv som är så inihillvitte jävla snabb o bra jämfört med den gamla analoga skiten som faktisk var blixtrande snabb men värdelös vid snöstorm då myrornas krig o bild visades samtidigt, eller som när det var akut strömavbrott o teven visade en avstängdsvart bild av ingenting... Typ Blattnickelse baj strömavbrottnajt... hö hö...  

Ni ska förresten se mitt utanförköksfönstrettorg för dom har gjort om det till en stor jävla sandlåda så jag ger mig fan på att regeringen ska komma hit o leka seriösa politiker o om dom gör det får ni hjärtansgärna komma hit o titta från en upphöjd piedestalförstaparkettplats!!!  

Visst fan är det mycket roligare att titta på bredbandstevens digitalt frusna bild eller ingen bild alls jämfört med den analoga tidens två eller tre ggr per år då det var snöstorm när man kanske såg någonting, eller? jo, men det syns väl..? För det var antingen det eller det konkreta strömavbrottets jävla ingenting o väldigt lite däremellan men framför allt så var det jäkligt definitivt o tveklöst jävla konkret tydligt varför..?!  

Jag undrar hur mycket bättre det är idag (säkert beroende på var man bor) för det kändes definitivt mer definitivt o konkret självklart att man förlorade bilden när det var ett definitivt märkbart, konkret o akut strömavbrott eller en definitiv o lika konkret snöstorm jämfört med nu när det kanske åskar i fjärran, solstormar eller är några för människan omärkbara atmosfärförföriska störningar eller nåt..?  

Men säger expertisen att det är fan så mycket bättre att ha bra bild o ljud när man har det jämfört med de få gånger man inte hade det på den analoga tiden så ska väl inte jag förhäva mig o säga att det är sämre fast jag inte ens har märkt att jag fick bättre bild o ljud för det enda jag har märkt är att jag inte har bra bild o ljud lika mycket 

Men ja fattar la att om jag vore blind & döv så skulle jag varken ha sett eller hört analog, digital eller ens analogdigital tv fast jag vet fan inte om det överhuvudtaget spelar någon roll i sammanhanget analog eller digital tv men kanske kommer det att göra det om utvecklingen fortsätter att gå framåt för det är väl det den gör..? 

Maratonloppets 42 km har enligt myten sitt ursprung i att Feidippides (Filippides) år 490 f kr sprang från staden Marathon till Aten med budskapet att de grekiska styrkorna hade segrat o strax innan han dog ska han ha sagt "Chairete nikomen" ("Var hälsade, vi har segrat") 

Visst fan skulle dagens samhälle (för det handlar ju bara om planeten jordens interna kommunikation eller delar av däremellan) ha snabbare & bättre kommunikation än den springande ”flanen” även om t ex elförsörjningen skulle slås ut av naturkatastrof, krig eller om satelliterna solstormas så inihillvitte att de inte fungerar längre för vi e la smarta o har en backup… eller va? 

O hur svårt kan de va egengkligen egengkligen..? 


Be the first to rate this post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comments are closed