Snålheten bedrar visheten

september 6, 2009 09:28 by malic

I det politiskt korrekta Sverige är det inte ok att vara rik. Den ene kallar sin herrgård för torp/hus och låtsas vara en oskyldig jordbrukare som råkar gilla oxar och livet på landet. Den andre, en av världens rikaste män, gömmer sig bakom stiftelser som han säger att han inte kontrollerar. För en riktig snåljåp är välgörenhet när en femårig indier tjänar pengar genom att sy en grillvant. Gemensamt för dessa två män är att de är begåvade och att de har lyckats med bedriften att förföra massorna. En av nationalromantikernas främsta förebilder inom näringslivet är ett företag som frekvent omnämns som en av de populäraste arbetsplatserna i Sverige.  Urvalsmetodiken är bekant. Av samma anledning råkar Kina vara ett av världens bästa länder om man frågar en kines i Kina eller kanske en svensk politiker som vill sälja vapen till Kina.

Mitt ogillande av en av Sveriges främsta affärsikoner, grundar sig i logiken och inte i ideologin. Varför ska vi vara stolta över chefer och medarbetare som förväntas kompromissa med sitt eget samvete, för att göra karriär? Man kan tydligen vara med och bygga upp ett vinstdrivande företag genom att hålla andra om ryggen och vara en förlängd arm till nästa nivå i hierarkin. Men, ska vi fostra våra barn att böja ner huvudet och acceptera munkavle och företagsreligionen till priset av sitt eget värde? Visst har det cirkulerat rykten om Ingvar och IKEA men denna bok smäller betydligt högre. Att media hittills köpt allt från en person som i sin ungdom varit en övertygad nazist visar bara på hur kritiklöst vi förhåller oss till figurer som vi anser oss vara i behov av.


Currently rated 4.7 by 3 people

  • Currently 4,666667/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Comments

september 9. 2009 00:10

Typ, lite vända kappan efter vinden!? såg för några år sedan en dokumentär som visade en snutt från ett av nazisternas regionsmöten som var i en biograf här i min hemby under sent 30-tal... Då var dom många som stod o hajlhitlrade o tydligt visade hur högt dom kunde hoppa, men efter 1945 fanns det inga nazister kvar..! eller inte ens någon som någonsin hade hoppat högt eller allraminst varit nazist... Sen blev det ungefär som Tage Danielsson sa om kärnkraftsolyckan i Harrisburg... Det var så invektivt invektivt invektivt osannolikt att någon hade varit nazist i min lilla hemby (Sverige) så det var inget som någon någonsin hade varit..! o ungefär så går väl snacket i hela invektiv jävla Sverige...

Rika, kan man ändå snacka om o förfasas öppet över, men de fattiga finns inte(öppet erkänt)i Sverige o fast de är ini hillv många idag så tror jag att medelsvensson tror att varje fattig är en engångsföreteelse o att det enbart är den fattiges skuld att han är fattig... Tror dom det så tror dom fel för fattigdom kan drabba alla som inte är uppöveröronenförsäkrade eller har en fullproppad madrass!

Det är som jag har sagt, Göran Persson borde ha haft modet att säga det, o Fredrik Reinfeldt borde säga det... "Hör upp svenska folk o lyssna jävligt noga! om era jävla liv skiter sig så inbilla er inte för ett enda jävla ögonblick att ni får hjälp av oss för det får ni inte"!!!

Rika finns inte men finns ändå, fattiga finns inte men finns ändå... Massorna förförs kanske av sina "naiva ideal" o förnekar det i idealet som felar o förstör helhetsbilden

Sverige är världens bästa land o vi har värrldens bästa sociala skyddsnät, äldreomsorg, sjukvård, djurhantering o kött!!! o fast vi vet att vi tar in tonvis av antibiotika, känguru, häst o åsnekött i landet så förbrukas det INTE i Sverige hur många happy hour vi än har o hör sen!!!

Vi destruerar all jävla skit klimat, hälso, miljövänligt & jävligt bestämt... Så är det o då får det kosta vad det kosta vill!!!

That´s it!!!!!

Riddaren JAG

Comments are closed