Sveriges val är två, eller?

juli 7, 2008 08:33 by Riddaren JAG

Funderingar & irrfärder kanske, men? Sannolikt var Sverigedemokraternas framsteg i det senaste valet en missnöjesyttring mot rådande blockpolitik o då får vi banne mig skylla oss själva om dom får vara med o bestämma efter nästa val för när vi röstar i Sverige har vi bara två alternativ att välja mellan. För oberoende av om vi har vänster eller höger som ideal så vet vi att vi röstar mellan värre eller värst o dessvärre vet vi oxå att ingen sida är bäst men om vi röstar på något annat så har vi slösat bort vår röst för dom kommer ju inte ens in i riksdagen, eller..?

Dom som är riktigt jävla trötta på ”alla” två alternativen röstar på något annat som skriker högst där o då o sist var det Sverigedemokraterna men för några val sen var det Ny Demokrati. Går det riktigt jävla illa får ett ytterlighetshöger/vänsterparti (beroende på tidsandan) som några få förbannade själar har röstat på en vågmästarroll o då har dom plötsligt jävligt mycket att säga till om… Så blir det för att de flesta tror/vet att dom måste välja mellan värre, värst eller förändring för om vi röstar på något annat så vågar vi inte tro på att dom andra också gör det o så väljer vi mellan pest & kolera… Om vi tyckte att det var pest innan så ville vi ha en förändring o om vi bara ansåg att vi kunde välja kolera så, hur blev det egentligen när vi fick en förändring o bara kunde välja kolera..? Tja, dom som inte drabbas tycker att det är okej o dom andra tycker att det är ett helvete o det hade varit likajävladant om den andra sidan hade vunnit men få tycker att det är bäst… Sossar o moderater kommer knappast (he he) att regera tillsammans men dom övriga partierna har sina specialområden o förutom Vänsterpartiet så kan dom bilda koalitioner lite hursomhelst tillsammans med sossar eller moderater o det skulle sannolikt fungera bättre än? Vad har vi idag?

Två halvtaskiga alternativ med antingen en enögd jävla sosse eller moderat som säger, ”du får vara med o bestämma eller bli minister om du ställer upp på ditt eller datt”… Fattar ni att om ingenting är förutbestämt så kan dom andra istället säga, ”jag är med om vi gör så här inom miljön, sjukförsäkringen, vården, äldreomsorgen, skolan, pensionärerna” o om det är bra så måste dom tunga o enögda jävla moderaterna eller betongsossarna vika ner sig! Det skulle betyda att vi kan ”slösa en röst” på det parti som värnar om det som vi också tror på o så vågar vi lägga vår röst på det vi kämpar för o tror på! Jämfört med dagens system så skulle vår röst åtminstone ha chansen att göra sig hörd o så skulle vi se jävligt tydligt vad som är viktigt för svenska folket här o nu o inom den närmaste framtiden! Titta på nu, stackars Er som röstade på Centerpartiet för ledaren sålde partiets själ för att få vara med o bestämma o så blev gles/landsbygdens gamla parti blev ett storstadsparti! Även om jag aldrig har röstat på centern så tycker jag jävligt synd om Torbjörn Fälldin som ställde sig upp o sa att Maud Olofsson skulle bli en bra partiledare. O Kd som påstår sig ha en kristen grund är med o klubbar igenom den nya sjukförsäkringen som inte har ett dugg med nya testamentets röda tråd ”du ska älska din nästa såsom dig själv” att göra o fan vet vad utan att protestera?! Vaffö görom på dette vise skulle Astrid Lindgren fråga o det vet ni också o dessutom vet ni att Sverige av idag är långt ifrån en sagovärld, men även om vi aldrig får sagans vackra värld med tydliga skiljetecken mellan ont & gott så kan vi väl i vilket jävla fall som helst sträva efter dess närhet!?

Snälla jävla Sverige, upphäv den där förbannade jävla blockpolitiken så att vi får några fler alternativ! Blandpolitik med två eller flera krafter som kompromissar är ju precis som ett vanligt jävla företag, en familj eller parrelation o det funkar ta mig fan överallt om vi tar hänsyn till o lyssnar på varandra! Vi påstår ju att Sverige är världens jämlikaste land så varför ska vi inte vara det i politiken också..? Okej att vi har antingen en sosse eller moderat som statsminister, men va fan, dom ska väl inte få bestämma precis allting… eller?


Currently rated 4.0 by 1 people

  • Currently 4/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tags:
Categories: Samhälle
Actions: E-mail | Permalink | Comments (0) | Comment RSSRSS comment feed
Comments are closed