Yes, we can

november 5, 2008 10:27 by Riddaren JAG
Jahopp. Då återstår det bara att dela ut dumstrutmössan o ställa George W Bush med bihang inför krigsförbrytartribunalen för rannsakan, dom o straff… Korsfästelse & törnekrona har de förtjänat o för evigt ska vi dansa av glädje på den extremkristna bombhögerns ruttnande grav… Må historiens dom bli hård & rättvis, amen… Människan är en. Halleluja

Be the first to rate this post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Comments

november 9. 2008 00:29

Vad är den extremkristna bombhögern? Hur kan kristna bli extrema? Genom att hjälpa för många fattiga?

Vårt fel är att vi i Sverige är så pass fördomsfulla att vi ibland kallar vem som helst för kristen. Att det är så idag är absolut ingen slump, vi gör det för att det styrker den uppfattningen vi har om oss själva och "de andra". Svarta. Judar. Muslimer. Kristna. Obama kallar sig för kristen också. En bomb är en bomb och när den dödar ett afghanskt barn så ska man fråga sig: hur kunde det bli så här? Och jobba för att det inte upprepas.

Visst är det underbart att det finns hopp. Det är trotts allt inte för inte som landet på andra sidan Atlanten kallas för möjligheternas land. Ingenstans på jorden kan man så snabbt bli något och någon från att ha varit ingen och ingenting. Och jänkarna har faktiskt skapat historia. Igen. En svart man har blivit världens mäktigaste människa. Change.

Malić

november 9. 2008 00:29

Jag vet inte om det är fel att vi svenskar kallar oss kristna även om vi inte är troende eftersom vår etik, uppfostran o moral grundar sig på vår historiska o västerländska kristendom. Dessutom finns det visst en gammal lag som påstås säga att det folket tror på ska kungen oxå tro på o så finns det visst en grundlag som säger att kungen måste avgå om han konverterar i sin tro o då måste han ju tro på oss om han vill fortsätta att vara kung. Så snälla, låt oss för kungens skull, tills vidare kalla oss kristna! Men vilken tro vi än uppfostras i så innebär den väl ändå en fördom mot de andras tro så det är väl inte bara den västerländska/svenska kristna trons fördom mot de andras, för vi får la lite tebaks, eller!?

”Vad är den extremkristna bombhögern”!? Här får du ett modernt (inte Irak) exempel bland många

Nej, länken heter ”i guds namn” när jag klistrar in den o är från dokument utifrån om Rwanda 1994 o det är en artikel om en film gjord av Peter och Maria Rinaldo som visar att mördandet sker i den kristna gudens namn… Men när jag har klistrat in länken visar det något annat så jag struntar i det o snackar istället… Varför blir det så???

Men jag ska ge fan i att diskutera vad kristen extremism har kostat oss i utveckling med kyrkans alla skam & förbud, som t ex det kristna korståget, inkvisitionen, mänskligt elände, häxbränning, oäkta ungar, äkta mannens tillåtna våldtäkt av hustrun, omöjlig kvinnlig skilsmässa, förbjuden otrohet av kärlek för att man tvingas leva tillsammans med någon i ickekärlek, Knutby, Åke Gren o alla kristna knäppskallar som tvingades utvandra från Sverige o Europa till USA för att vi inte ville ha dom här. Tror du att det har gått spårlöst förbi i den kristna världen så tror du fel o jag har väl inte fel om jag påstår att påven o USA leder den kristna världen?

Oj, jag blev förvånad av att få frågan ”vad den extremkristna bombhögern är”, för jag har aldrig hört någon fråga vad en muslimsk extremist är!? Det jag menar är att det är precis samma sak men jag borde ha använt ordet fundamentalist (i betydelsen bokstavstrogen) istället men jag inser att det också skulle vara fel med utgångspunkt från min text o din fråga. Jag skulle kunna göra det här jävligt långt men det ska jag inte för hat i guds namn finns överallt. Nya testamentet i bibeln har en röd tråd o det är, ”älska din nästa” o när då George W Bush knyter näven o säger att han bombar Irak i Guds namn för demokratins o fredens skull så blir det kristen extremism ta mig fan

År 1620 angjorde skeppet Mayflower en brygga i Cape Cod, Massachusets USA o skeppet var lastat med en bunt engelska puritaner. Skeppet är rekonstruerat o återuppbyggt o ligger fortfarande i hamnen o jag har hört att det är det finaste som finns over there, att kunna finna härstamning därifrån. Det är typ ungefär som att vi skryter om o är stolta över att vi är kusiner med Åke Gren eller den fängslade mördarpastorn från Knutby

Fundamentalism heter det o det är extrem kristendom eftersom den röda tråden är ”älska din nästa”. Men så hittar vi en avvikande mening om homosexualitet eller kvinnan… Ska vi tro på delen eller helheten?

Säger inte all tro på gud att gud är kärleksfull & förlåtande eller gick jag vilse i min kristna söndagsskola? Ljög min troende o kristna mamma?

Riddaren Jag

november 9. 2008 00:58

För ett par år sedan kom en bekant tillbaka från USA och jag ställde frågan vad är "högerkristna" för några? Svaret blev kort och tydligt: - Det är människor som på söndag går till kyrkan och skjuter dig på måndag om du råkat trampa på deras private property. Detta är ett svar som jag uppskattar och minns än idag.

Vad jag reagerar på är hur den totalitära politiska korrektheten och den vinklade samhällsdebatten går hand i hand: ”Jänkarna är uppblåsta rackare fulla av fördomar. För bara 150 år sedan fanns slaveri där.” Visst, men vi har jänkarna att tacka för ett fritt Europa också.

Utan USA hade vi tittat på de svartklädda nazizombies genom fönsterrutan - inte genom TV-rutan.

Det råder en generell avsaknad av viljan att hävda en för stunden obekväm åsikt. Istället så tänker vi som media och makthavarna lär oss. Vad jag inte vet är om det börjar med dumburken eller i skolan där man pratar om neutralitet under andra världskriget. Resten av världen vet att 80% av Hitlers stål kom från Sverige och de vet vilken väg tyskarna tog när de skulle ockupera Norge.

Om likgiltigheten var en idrottsgren skulle medaljerna regna över oss.

Det går lika bra att titta på den hårt vinklade debatten kring kristendomen idag. Hur mycket får vi veta om de humanitära insatser som kyrkan gör idag? Varför känner vi inte till siffror och kan relatera dessa till andra organisationers insatser? Jag tror på att vi bör vara fria att ha egna politiska, filosofiska och religiösa värderingar. Det känns inte som demokrati när kristendomen beskrivs som en rädsla för en skäggig gubbe som siktar mot huvudet med en klubba så fort man har syndat. Ingen får lägga beslag på etiken och moralen. Och man bör inte kunna lyckas med det genom att smutskasta oliktänkande.
Får ingenting annat vara vänster?
Eller etiskt?

För mer än 200 år sedan la de moderna kristna reformister grunden till The Abolitionist Movement (slavbefrielsen ).
För bara 60 år sedan var Sverige världsledande på rasbiologisk forskning.

Visst skiftar opinionen med tiden?

Vänstern (läs: kommunismen) har (räknat i antal oskyldiga liv) kostat mänskligheten betydligt mer än självaste Hitler har gjort.
Vad är höger?
Vad är vänster?
Vilka är knäppskallar?

Jag vill påpeka att det kan uppfattas som förolämpande för vissa människor att läsa formuleringar som ”kristna knäppskallar”. Därför tycker jag att vi ska sluta med det.
Låt oss visa en större förståelse och acceptans för människor som bryr sig om det icke-materiella, det etiska, och det moraliska.

Malić

Comments are closed